diumenge, 27 de març del 2011

Els sense rostre


Aquest llibre és d’una col·lecció, i és el tercer i últim. Per seguir la història,

t’has de llegir el primer i el segon llibre. La història tracta d’una noia i d’un esquelet que tenen poders màgics, i controlen els quatre elements: l’aigua, la terra (que només és per protecció), el foc i l’aire. Però la noia viu en una família normal que no sap res sobre la seva vida secreta. L’Skulduggery i la Valquíria, així és com es diuen, investiguen quatre assassinats de teletransportadors.

Investigant, troben un grup de dolents que es deien Diableria, que es podrien haver tornat a ajuntar i fer una conspiració per fer tornar els Sense Rostre, que eren uns déus molt poderosos tancats per sempre en una altra dimensió. Per fer-los tornar, necessitaven l’Ancora Isme i un teletransportador, l’Skulduggery i laValquíria. En troben un que es diu Fletcher Renn i el posen sota protecció. Però laDiableria aconsegueix robar l’Ancora Isme del Santuari i segresten el cap del Santuari: en Thruid Guild. La diableria i l’Skulduggery, la Valquíria, la Tanith i l’Abominable, es disposen a fer un intercanvi: en Thurid Guild per en Fletcher Renn, o si no, matarien en Guild.L’Skulduggery i la Valquíria, van anar a demanar ajuga a uns nigromants, que són uns mags molt estranys , misteriosos i foscos que controlen el poder de la foscor. Els volen per si hi havia batussa, i hi accedeixen.

El dia de l’intercanvi, en Sanguine de la Diableria els va a veure a la seva botiga per fer tractes: els segrestats caminarien alhora en direccions oposades i es creuarien al mig del camí. Però l’abominable, l’obliga a dir les trampes que vulguin fer, i elsdiu que en Guild porta una bomba. I comença la batalla i els nigromants apareixen sobtadament i la Diableria ha de fugir per falta de forces. L’Skulduggery i la Valquíria van anar a demanar a una vella amiga una arma prou potent per matar els sense rostre i la troben: el Ceptre del Antics, que permet convertir en pols tot el que el seu raig negre i resplendent toqui, però només el pot fer servir la Valquíria perquè ella descendeix dels Antics.

El dia marcat, la Diableria va al lloc de la porta però l’Skulduggery, la Valquíria i els altres el segueixen. La sicaria Rose de la diableria i en Krav els descobreixen i els ataquen, mentre en Batu i En Fletcher obren la porta. Arriben uns mil homes buits, que són de paper i molt dèbils i la cosa es complica. A mitja lluita arrive cent Tallants, que són aliats, en Meritorius i la Xina, i es gira la truita. Al final es colen tres Sense Rostre i posseeixen tres cossos: d’en krav, d’en Batu i de la Rose. La Valquíria destrueix la Rose amb el Ceptre, però el Sense rostre d’en Krav li agafa i li destrueix, pel raig de llum que en surt el converteix a pols. Encara en quedava un i l’Skulduggery li diu a en Fletcher que torni a obrir la porta per fer-lo entrar. Quan l’obre l’atrau una gran força i desapareix, però del forat en surt un tentacle viscós i s’emporta l’Skulduggery cap a dins per sempre més. En Wreath, que és un nigromant, li diu a la Valquíria que pot fer tornar l’Skulduggery si troba la seva autèntica calavera i desapareix.

És un llibre molt bo perquè sempre passen coses i aventures i al final et deixa molt intrigat pel que passarà al següent llibre.


Aniol Roca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada